۲۰ دی ۱۳۹۶، ۱۵:۴۱

براساس نتایج گزارش عملکرد ۹ماهه بودجه‌ای شهرداری تهران؛

شهرداری فروش املاک را کاهش داد/ تحقق ۹۰ درصدی درآمدهای پایدار

شهرداری فروش املاک را کاهش داد/ تحقق ۹۰ درصدی درآمدهای پایدار

بررسی‌ها نشان می‌دهد نزدیک به ۹۰ درصد درآمدهای پایدار و حدود ۷۴ درصد از درآمدهای ناپایدار شهرداری تهران در ۹ ماهه امسال محقق شده است.

 به گزارش خبرگزاری مهر، شهرداری تهران در ۹ ماه گذشته توانست چیزی در حدود ۹۳ میلیارد و ۳۰۷ میلیون ریال درآمد کسب کند. درآمدی که هرچند هنوز با رقم مصوب در بودجه سال ۹۶ فاصله دارد اما شاید امید مسئولان شهرداری تهران به سه ماه پایانی سال است. اما بررسی درآمدهای شهرداری پایتخت در ۹ ماه گذشته و در دو بخش پایدار و ناپایدار نشان می‌دهد، هنوز نمی‌توان با اتکا به درآمدهای پایدار شهر را اداره کرد و نیاز به ایجاد محل‌های جدید برای افزایش درآمدهای پایدار است.

آن طور که در گزارش عملکرد ۹ ماهه بودجه شهرداری تهران آمده است، درآمد این سازمان در بخش نقدی ۶۹ میلیارد و ۴۳۷ میلیون ریال به میزان ۷۹  درصد و در بخش غیرنقد ۲۳ میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال به میزان ۵۰ درصد تا کنون محقق شده است.

از درآمد وصولی در بخش نقدی ۱۰ میلیارد و ۸۹۹ میلیون ریال مربوط به صدور پروانه و واگذاری ملک به بانک‌ها و نهادها در ازاء دیون و بدهی شهرداری به آن نهاد و بانک بوده است. در بخش تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی هزینه شده هم مبلغ  ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال مربوط به برداشت از حساب‌ها ناشی از اجرائیه قضایی بوده و مانده تخصیص  نیز به مبلغ ۵۶ میلیارد و ۴۳۸ میلیون ریال در سایر بخش‌ها که عمدتاً در بخش هزینه‌ای بوده است. همچنین درآمد بخش غیر نقد هم که ۲۳ میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال بوده که در بخش  تملک داریی‌های سرمایه‌ای و مالی هزینه شده است.

بیشترین و کمترین منابع درآمدی شهرداری

به گزارش شهرنوشت، عدد و رقم‌های جدول درآمدهای شهرداری تهران در ۹ ماهه امسال نشان می‌دهد، ۱۶ میلیارد و ۸۰۳ میلیون ریال از محل درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به حساب این سازمان واریز شده است. در بخش درآمدهای ناپایدار هم عوارض شهرسازی به مبلغ ۴۵ میلیارد ۵۹۹ میلیون ریال بیشترین درآمد را برای شهرداری داشته و وصول مطالبات از محل اسناد دریافتی و همینطور فروش ملک و پروژه‌های مشارکتی کمترین درآمد را برای این سازمان داشته است.

فروش ملک همان بخشی است که تقریبا در دو دهه پیش چالشی برزگ برای شهرداری تهران بود. چالشی که عمدتا عنوانش را شهرفروشی گذاشتند تا درآمد کسب کنند. این موضوع تا آنجا اهمیت دارد که محمدعلی نجفی شهردار تهران در نخستین نشست خبری خود گفته بود « بعضی از املاکی که فروخته شده فروشش نادرست بوده حتی مواردی فروش‌های انجام شده که بعدا معلوم شده در طرح فضای سبز و یا در طرح خدمات شهری بوده است و الان مشکلات داریم. یک عده افرادی داریم که با شهرداری معاملاتی انجام داده‌اند و الان احساس می‌کنند سرشان کلاه رفته است و ملکی که فروخته‌اند شرایطی که در قرار داد نوشته شده را ندارد.»

برآوردها نشان می‌دهد شهرداری تهران در این دوره، سعی دارد برای کسب درآمد به جای تکیه بر درآمدهای ناپایدار مانند شهرفروشی و فروش ملک، بر درآمدهای ناپایدار و وصول آنها از دولت تمرکز کند. کاری که در دوره قبل عکس آن انجام شد و حالا میراثش مانده برای مدیریت جدید شهری.

کد خبر 4196209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha